Ce sistem de acoperis sa aleg

Ce sistem complet de acoperis sa aleg si de ce? Leave a comment

Cand doresti sa construiesti ai vrea sa faci cele mai bune alegeri dar nu prea sti de unde sa incepi. De la zidarie si pana la un sistem complet de acoperis, incerci sa gasesti solutii fiabile pentru casa ta. Una dintre cele mai importante categorii ale casei tale este acoperisul. Majoritatea constructorilor sau montatorilor de acoperisuri recomanda sisteme complete de acoperis de la producatori precum Wetterbest, Bilka sau mai nou Blachotrapez.

Ce sistem de acoperis sa aleg?

Daca la fundatie, pereti sau zidarie in general, ai posibilitati multiple, la un acoperis trebuie sa iei cele mai bune decizii. Daca nu te grabesti si iti pregatesti din timp lista cu materiale, ai posibilitatea sa gasesti preturi bune chiar si la producatori de top.

Daca la tipul de tamplarie pvc sau calitatea materialelor ai solutii bune, trebuie sa te gandesti de 10 ori inainte sa alegi un sistem complet de acoperis. In piata gasim tigla metalica chiar si la 0.50 mm grosime la un pret super bun insa nu de fiecare data pretul este solutia cea mai buna. La acoperis trebuie sa iei decizii bune daca nu foarte bune.

De la scandura, dulapi, capriori sau folie anticondens si pana la sistemul pluvial sau cel de drenaj, acoperisul te va projeta de intemperii poate toata viata. Deci, …, Nu te poti juca sau nu poti sa iei in deradere acest lucru!

Alegerea unui sistem complet de acoperis calitativ la un pret bun este o alta munca de realizat. Ca sa nu cazi in plasa comerciantului versat sau a unui magazin sau depozit local, trebuie sa sti faptul ca poti cumpara tigla metalica de la Wetterbest spre exemplu la un pret mai bun fata de una fabricata pe vapor in China.

Cum fac diferenta intre un sistem de acoperis bun si unul prost?

Aici este problema pe care o poti intampina in 75% dintre cazuri. Ca sa faci diferenta trebuie sa cunosti in amanunt ce inseamna un sistem de acoperis complet. Care sunt grosimile utilizate si ce culori sa alegi. Sau care este diferenta intre stratul de vopsea lucioas si cel mat.

Devisz tigla metalica pentru acoperis
Deviz tigla metalica pentru acoperis

Cel mai important este sa nu te arunci la prima oferta si nici la oferta verbala gen: te costa in jur de 6500 lei sau cam 7000 de lei. Indiferent ca esti intr-un magazin, depozit sau pe internet, solicita oferta detaliata cu livrare si montaj daca este cazul. Verifica in liniste ofertele si ia decizii dupa ce ai obtinut raspunsuri concrete. Nu uita faptul ca un agent, consultant sau comerciant de sisteme complete de acoperis te poate induce in eroare daca nu sti ce vrei.

Diferenta se face la grosime, tip de vopsea, livrare, montaj sau producator. Degeaba ai ales tigla metalica ieftina din depozit daca livrarea si montajul te costa o avere. Cea mai buna solutie este sa ceri oferte online pe internet de la mai multi producatori. Pentru asta ai Sistemacoperis.com unde poti obtine pana la 9 oferte de pret de la cei mai renumiti producatori.

Ce sa aleg intre un pret pe m2 si un sistem complet de acoperis?

Daca te vei axa pe un pret la m2 afla ca pentru un sistem complet de acoperis pretul este diferit. Nu uita ca un acoperis complet contine mai multe produse gen: tigla metalica, coama, drenaj, burlane, jgheaburi, prinderi, …etc. De regula, la un acoperis unde tigla metalica te costa in jur de 5000 lei, mai adaugi cam 3500 lei pentru accesorii. Pretul detaliat este pur informativ!

Desigur, un pret pe m2 la tigla metalica este un inceput dar nu trebuie luat in considerare generala. Daca doresti doar tigla metalica atunci un pret per m2 este o baza de inceput dupa care iti poti calcula cantitatea necesara de tigla.

Cum poti obtine un pret bun la un sistem de acoperis complet si de la cine?

Cand vrei sa cumperi calitate la un pret bun trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. In piata din Romania gasim foarte multi producatori de tigla metalica. Avem Wetterbest si Bilka adica aprx 50% din piata si restul. Pe langa cei doi colosi mai intalnim si alti producatori gen: Blachotrapez, Impro, Caretta  Blitzprofil, Lindab, RoofArt sau Viking. Fiecare cu avantajele sau dezavantalele sale.

In definitiv metalul este tot metal. Diferenta intre produse este data de calitatea de prelucrare a tiglei metalice. Tipul de vopsea si ce contine aceasta. Durabilitatea la intemperii sau la razele solare. Usurinta la motaj si calitatea accesoriilor.

Pentru a obtine un pret bun trebuie sa vii cu multe argumente sau sa detii informatii exacte obtinute de la concurenta. Daca te vei afla intr-un birou al unui agent oarecare solicitand oferta de pret fara sa sti ce vrei mai exact, te vei pomenii cu un deviz groaznic. Adica cu o lista de preturi extrem de mare. Acelasi lucru este si daca te vei consulta cu un agent de vanzari. In decursul obtinerii de parteneriate cu producatorii, am trecut prin toate etapele. Ca sa obtii un pret echitabil trebuie sa fii extrem de documentat. Solutia cea mai la indemana este aceea de a lasa un expert sa negocieze pentru tine. Evita sa iti propuna constructorul lista sa de preturi. Acesta obtine diferite comisioane la vanzare din partea agentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *